Růžový máj

Růžový máj

Salát, sýry a růžová vína…

S blížícím se létem pro vás máme speciální odlehčenou degustaci. Budeme ochutnávat různé druhy salátů se sýry a párovat s růžovými víny!

Tomme de Savoie

Degustace sýrů typu Tomme

Sýry typu „tomme” mají ve francouzské kuchyni i historii naprosto zásadní místo.
Pojďte s námi objevovat jejich rozmanité chutě doplněné o výběr vín perfektně rozvíjející jejich charakter!

Párování piv a sýrů

Spojení piva a sýra je možná méně známé, nicméně o to zajímavější umění! Pojďte s námi degustovat různé druhy piv a sýrů, nechte se překvapit nečekaně harmonickými chutěmi a lahodnými kombinacemi!
Přijďte se s námi pobavit a užít si tuto chuťovou jízdu!

Crottins de Chavignol

Degustace kozích sýrů a jejich párování s vínem

S příchodem jara začíná sezóna kozích sýrů. Pojďte s námi objevit jejich kouzlo charakter v harmonii s perfektně padnoucími víny!

Poslední fondue sezóny

Přicházejí krásné dny… Přijďte se k nám připojit na lahodný večer a vychutnejte si poslední raclette sezóny, dokud nám to počasí dovolí. Prosím, proveďte rezervaci.

Svatováclavská fondue

Před úspěchem fondue na Valentýna jsme se rozhodli uspořádat další fondue den předtím. Samozřejmě, nezapomeňte si rezervovat…

Sýry a víno z Jura, ochutnávka

Mnozí znají sýry Comté nebo Morbier, abychom jmenovali alespoň ty nejznámější. Ale s jakými víny je kombinovat? Jura rovněž produkuje výjimečná vína, která se, jak zjistíte, výtečně hodí k místním sýrům. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Valentýnská fondue

Je samozřejmé, že sýr je projevem lásky. Přijďte ve dvojici nebo i sami oslavit svátek zamilovaných! Doporučujeme rezervaci předem.

Ústřice, foie gras, sváteční sýry a šampaňské.

Mezi svátky si užijme společnou chvíli plnou lahodných pochoutek! Foie gras, ústřice a šampaňské nám přinesou radost a luxusní chvíle. Nechte nás vychutnat si tuto společenskou hostinu a vytvořit společné vzpomínky! Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Březnová raclette!

Přijďte zažít březen s vůní lahodné raclette! Užijte si jedinečný gastronomický zážitek plný chutí, který rozveselí váš březen. Překvapte své chuťové pohárky s námi! Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Mezinárodní den sýrů

Nás čeká mezinárodní den sýra!
V rámci tohoto mimořádného sýrového svátku vám nabízíme po celý den 12% slevu na naše sýry i sýrové talířky.
Navíc jsme si pro vás v bistru na Letné připravili ještě stánek s raclettem, péct budeme od 17:00.
Stavte se za námi na nákup, rezervujte si místa v jednom z našich bister a pojďte s námi slavit!

Ochutnejte modré sýry s ideálně ladícími víny

Oslavte večer plný chuťových dojmů! Ochutnejte modré sýry s dokonale ladícími víny, a nechte se unést do světa lahodných kombinací. Přijďte si vychutnat gastronomický zážitek plný rozkoší!

Raclette králů

Přijďte oslavit Tři Krále originálním způsobem s raclette a „galette des rois“ (královským koláčem), vše v rámci nezapomenutelného večera. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Ústřice, foie gras, sváteční sýry a šampaňské.

Mezi svátky si užijme společnou chvíli plnou lahodných pochoutek! Foie gras, ústřice a šampaňské nám přinesou radost a luxusní chvíle. Nechte nás vychutnat si tuto společenskou hostinu a vytvořit společné vzpomínky! Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Raclette Party

Oslavte s námi mezinárodní den raclettu s autenticky připravenou, rozteklou voňavou pochoutkou. Těšit se můžete na all-you-can-eat raclette, brambory, francouzské nakládané okurčičky, salát s vinaigrette (prozradíme vám i recept na pravou francouzskou zálivku). Doporučujeme rezervaci předem.

Fondue Party

Vyzkoušejte 3 různá fondue za jeden večer: tradiční švýcarské, savojské a moderní fúzi s překvapením. Těšit se můžete na all-you-can-eat 3 různá fondue a francouzská bageta. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Le Beaujolais Nouveau

Le Beaujolais Nouveau est arrivé aneb mladé víno je konečně tady! Přijďte ochutnat letošní sklizeň, ať už jen samotné víno, nebo spolu se sýrovým talířem, francouzskými paštikami, šunkami a klobáskami. Doporučujeme rezervaci předem.

Raclette Party

Přijďte se ohřát prvním raclettem sezóny.
Těšit se můžete na all-you-can-eat raclette,
brambory, francouzské nakládané
okurčičky, salát s vinaigrette (prozradíme
vám i recept na pravou francouzskou
zálivku). Doporučujeme rezervaci předem.

10 LET S VÁMI

Naše sýrarna v Lucerně má 10. narozeniny, za což vděčíme naší i vaší vášni pro francouzské sýry. Přijďte si pro slevu 10% na cokoli a přidejte se k celodennímu mejdanu v pasáži Lucerna.

Párování sýrů a vína

Naučíme vás, jak ke každému vínu najít dokonale padnoucí sýr. Těšit se můžete na přednášku, 9 druhů sýrů a 6 druhů vín. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Saint Félicien

Charakteristika: Saint-Félicien je menší sýr kulatého tvaru vážící 180 gramů. Kůrka bílé až slonovinové barvy je porostlá plísní. Chuť: Saint Félicien je smetanový a tudíž hladce měkký, mírně slaný s chutí po lískových oříšcích. Podle stupně zrání může být jemné nebo plnější chuti. Degustace: Na vyzrálosti sýru záleží, zda Saint-Félicien přijde na řadu na úvod […]

Tomme de Savoie

Tento sýr se původně vyráběl ze zbytků při výrobě másla. Jedná se o nejstarší savojský sýr. Zajímavostí je, že obsah tuku je v každém Tomme jiný. Tomme je pružný a pevný zároveň. Jeho chuť se mění podle stupně zrání a ročního období výroby.Mladý sýr je převážně jemný a mírně nakyslý. Zráním se chuť umocňuje, ale […]

Fourme d’Ambert

Charakteristika: Sýr Fourme d’Ambert má specifický tvar, jedná se zhruba o 2 kilový válec s cca 19 cm na výšku a 13 cm na šířku, se suchou a šedou kůrkou na povrchu. Smetanově zbarvená hmota je protkaná šedomodrou plísní. Chuť: Fourme d’Ambert je znám jako nejjemnější z modro-plísňových sýrů. Jeho pružná a měkká hmota Vám […]

Chabichou du Poitou

Sýr Chabichou du Poitou je vyráběný v jasně ohraničené oblasti sahající od vápenatého departementu Haut Poitou přes polovinu krajů Deux-Sèvres a Vienne až po několik obcí na severu Charente. Je produkován z výhradně syrového mléka alpských koz ras Saanen nebo Poitevine. V jednotlivých stadiích zrání nám nabídne různé chuťové zážitky. Jako mladý bude mít ještě […]

Sýr máme v DNA

Víkend 25.10.2019

Co je to „CHOP“?

Většina našich produktů nese označení CHOP, co to ale vlastně znamená ?

Naše další produkty

Sýr má rád společnost. Nechte se zlákat našimi víny, uzeninami a dalšími lahůdkami.

Plateaux cadeaux

Pro výroční akce a jiné zvláštní události.

Crottins de Chavignol

Crottin de chavignol

Caractéristiques: Le Crottin de Chavignol est un fromage bénéficiant d’une AOC depuis 1976. Il est fabriqué dans le Berry, dans la région de Sancerre, uniquement à partir de lait de chèvre cru.Il se présente sous la forme d’un petit cylindre plat légèrement bombé, d’un diamètre moyen de 6 cm.Lorsqu’il est mi-sec, sa pâte est blanche […]

Munster

Charakteristika:Chuť:Degustace:

Chèvre des crémiers

Charakteristika: Sýr Chèvre des crémiers má vzezření jedno kilového šestiúhelníku. Chuť: Díky svému smetanovému charakteru, nabízí mléčně lehkou a svěží chuť s jemným a dlouhým nádechem koziny. Hmota smetanové barvy se rozplývá na jazyku. Degustace: Díky své lehkosti se hodí na úvod sýrové degustace a stejně jako většina kozích sýrů se bude skvěle snoubit se […]

Reblochon

Reblochon nebo savojský Reblochon je označení původu francouzského sýru vyráběného především v Horním Savojsku a v několika savojských obcích. Pochází z pohoří Bornes a Aravis, zejména z údolí Thônes, dále se rozšířilo do Val d’Arly a masivu Bauges. Místní horští sedláci odváděli první dojení majiteli půdy (obvykle opatství) a druhé, prováděné po setmění, si ponechávali pro sebe. […]

Saint-Nectaire

farmářský Charakteristika: Chuť: Degustace:

Mimolette

Mimolette

Charakteristika: Sýr Mimolette má specifický tvar. Jedná se o dvoukilovou kouli živě oranžové barvy. Tohoto atypického zbarvení je docíleno použitím přírodního barviva z jihoamerického stromu roucou. Kůrka sýru nese stopy práce mikroskopických roztočů. Chuť: Když Mimolette po dvanácti měsících zrání zestárne, má tvrdou ale stále elastickou, nedrobivou hmotu. Je lehce slaný a zanechá Vám v […]

Chaource

Chaource

Charakteristika: Chuť: Degustace:

Vieux Brugges

Charakteristika: Chuť: Degustace:

Brie de Meaux

Brie de Meaux

V rámci večere organizované na Vídeňském kongrese v roce 1815 diplomatem Talleyrandem byl Brie de Meaux korunovaný „Králem sýrů“. Díky svému úctyhodnému průměru i váze jej málokdy uvidíme celý, snad s výhradou sýrařů, kteří jej tak uchovávají na slaměné podložce. Pod svou kůrkou skrývá pružnou a bohatou hmotu krémové barvy. Brie de Meaux je kravský […]

Brie de Meaux à la moutarde

Charakteristika: Chuť: Degustace: