O’thentique

červené víno

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Caterings, které proběhlo

Le Beaujolais Nouveau

Le Beaujolais Nouveau est arrivé aneb mladé víno je konečně tady! Přijďte ochutnat letošní sklizeň, ať už jen samotné víno, nebo spolu se sýrovým talířem, francouzskými paštikami, šunkami a klobáskami. Doporučujeme rezervaci předem.

Tomme de Savoie

Tento sýr se původně vyráběl ze zbytků při výrobě másla. Jedná se o nejstarší savojský sýr. Zajímavostí je, že obsah tuku je v každém Tomme jiný. Tomme je pružný a pevný zároveň. Jeho chuť se mění podle stupně zrání a ročního období výroby.Mladý sýr je převážně jemný a mírně nakyslý. Zráním se chuť umocňuje, ale […]

What is Fransyr

Fransýr’s envy starts from the observation that despite a favorable geographical situation and a real enthusiasm for good things, the culture of quality cheese is absent from the Czech Republic.Out of love for the country and its inhabitants, Fransýr intends to seek the best cheeses from France and other European countries and to share his […]

Crottin de chavignol

Caractéristiques: Le Crottin de Chavignol est un fromage bénéficiant d’une AOC depuis 1976. Il est fabriqué dans le Berry, dans la région de Sancerre, uniquement à partir de lait de chèvre cru.Il se présente sous la forme d’un petit cylindre plat légèrement bombé, d’un diamètre moyen de 6 cm.Lorsqu’il est mi-sec, sa pâte est blanche […]

Ossau-Iraty

Charakteristika: Kontrolované označení původu Ossau-Iraty evokuje název dvou oblastí, ve kterých se tento sýr vyrábí, a to vrchol Pic du Midi d’Ossau (provincie Béarn) a dále rozsáhlou lesní plochu Forêt d’Iraty (Baskitsko). Je kulatý, váží 4 až 5 kg, hladký, bez děr, světle žluté barvy. Chuť: Stupeň zrání ovlivňuje rozmanité chuťové vlastnosti sýru Ossau-Iraty, nádech […]

Langres

Le Langres est un fromage au lait cru ou pasteurisé de vache, à pâte molle et à croûte lavée, originaire du plateau de Langres dans le département de la Haute-Marne dans la région Grand-Est. Sa zone de production définie par son cahier des charges s’étend sur le département de la Haute-Marne et sur quelques communes des […]

Appenzeller

L’appenzeller est une des plus grandes spécialités fromagères de Suisse. Le fromage le plus corsé de Suisse est fabriqué depuis 700 ans à la main selon une tradition ancienne. Les douces collines situées entre le lac de Constance et le massif du Säntis, recouvertes de pâturages sains et généreux offrent les conditions optimales à la […]

Saint-Nectaire

farmářský Charakteristika: Chuť: Degustace:

Zrající Sklep

Rafinace je složitý biochemický proces, ale jednoduchým způsobem je to degradace fyzikálně-chemických složek (nebo enzymatického štěpení) tvarohu podle více či méně definované doby. Těmito složkami jsou proteiny, lipidy a uhlohydráty tvarohu, které dodávají sýru více či méně výraznou chuť a více či méně pružnou texturu v závislosti na vyrobeném sýru. Aby bylo možné tyto různé […]