Reblochon
Reblochon nebo savojský Reblochon je označení původu francouzského sýru vyráběného především v Horním Savojsku a v několika savojských obcích. Pochází z pohoří Bornes a Aravis, zejména z údolí Thônes, dále se rozšířilo do Val d’Arly a masivu Bauges.
Místní horští sedláci odváděli první dojení majiteli půdy (obvykle opatství) a druhé, prováděné po setmění, si ponechávali pro sebe. Zdá se, že pachtovné odváděné v naturáliích se od renesance vypočítávalo podle objemu nadojeného mléka. Majitel nebo jeho dozorce kontrolovali jeho množství, aby podle něj vypočítali počet dlužných sýrů. Aby sedlák své odvody snížil, dojení zkrátil a dokončit jej až po odchodu dozorce. Mléka z druhého dojení bylo sice méně, zato mělo hodně smetany, vyšší obsah tuku a tudíž dosahovalo vyšší kvality.