Langres

Le Langres est un fromage au lait cru ou pasteurisé de vache, à pâte molle et à croûte lavée, originaire du plateau de Langres dans le département de la Haute-Marne dans la région Grand-Est. Sa zone de production définie par son cahier des charges s’étend sur le département de la Haute-Marne et sur quelques communes des Vosges et de la Côte-d’Or.

Il bénéficie d’une Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) depuis 1991 et d’une Appellation d’Origine Protégée (AOP) depuis 1996.

Il est de forme cylindrique à légèrement tronconique, et une cavité, baptisée “Fontaine” ou “Cuvette”, se forme en son sommet pendant l’affinage. Cela s’explique par le fait qu’il n’est retourné que deux fois au maximum, et parfois jamais, pendant sa maturation. Plus la fontaine se creuse, plus le fromage est affiné et crémeux. Il aura alors des saveurs plus prononcées.

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Degustace kozích sýrů a jejich párování s vínem

S příchodem jara začíná sezóna kozích sýrů. Pojďte s námi objevit jejich kouzlo charakter v harmonii s perfektně padnoucími víny!

Camembert de Normandie

Le Camembert de Normandie a été créé par Marie Harel à Camembert en 1791. C’est un fromage à pâte molle et à croûte fleurie que les normands apprécient aux trois-quarts affiné avec un mince filet blanc au cœur. Le Camembert de Normandie AOP est une Appellation d’Origine Protégée de Normandie. Comme toutes les AOP, il est […]

Brie de Meaux à la moutarde

Charakteristika: Chuť: Degustace:

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Raclette králů

Přijďte oslavit Tři Krále originálním způsobem s raclette a „galette des rois“ (královským koláčem), vše v rámci nezapomenutelného večera. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Ossau-Iraty

Charakteristika: Kontrolované označení původu Ossau-Iraty evokuje název dvou oblastí, ve kterých se tento sýr vyrábí, a to vrchol Pic du Midi d’Ossau (provincie Béarn) a dále rozsáhlou lesní plochu Forêt d’Iraty (Baskitsko). Je kulatý, váží 4 až 5 kg, hladký, bez děr, světle žluté barvy. Chuť: Stupeň zrání ovlivňuje rozmanité chuťové vlastnosti sýru Ossau-Iraty, nádech […]

Ústřice, foie gras, sváteční sýry a šampaňské.

Mezi svátky si užijme společnou chvíli plnou lahodných pochoutek! Foie gras, ústřice a šampaňské nám přinesou radost a luxusní chvíle. Nechte nás vychutnat si tuto společenskou hostinu a vytvořit společné vzpomínky! Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Le Beaujolais Nouveau

Le Beaujolais Nouveau est arrivé aneb mladé víno je konečně tady! Přijďte ochutnat letošní sklizeň, ať už jen samotné víno, nebo spolu se sýrovým talířem, francouzskými paštikami, šunkami a klobáskami. Doporučujeme rezervaci předem.

Saint-Nectaire

farmářský Charakteristika: Chuť: Degustace:

Crème fraîche