Chabichou

 le Chabichou du Poitou a la forme caractéristique d’un petit tronc de cône dit bonde. Son aire de production recouvre une zone limitée correspondant au Haut-Poitou calcaire. Doux et crémeux lorsqu’il est jeune, le Chabichou du Poitou développe ses arômes et sa pâte devient cassante si l’affinage est prolongé.

D’Appellation d’Origine Protégée ce fromage serait millénaire et daterait du temps des invasions arabes (732 à 1515 ap J.-C.) il tiendrait d’ailleurs son nom du mot arabe chèvre qui se dit « chebli ».

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Moliterno al tartufo

Le Pecorino est un des plus vieux fromages italiens, on dit qu’il était déjà connu il y a plus de 2000 ans. Son histoire commence ainsi aux alentours de Rome et particulièrement dans la région du Lazio où la plupart des bergers y vivaient. C’est à partir du lait des brebis des bergers qu’est né […]

Co je Fransyr

Fransýrova závist vychází z postřehu, že navzdory příznivé geografické poloze a skutečnému nadšení pro dobré věci, kultura kvalitního sýra v České republice chybí.Fransýr z lásky k zemi a jejím obyvatelům hodlá hledat nejlepší sýry z Francie a dalších evropských zemí a podělit se o své zkušenosti a know-how, díky nimž budete žít typicky francouzským uměním […]

Vieux Brugges

Charakteristika: Chuť: Degustace:

article instinct

Crème fraîche

Le Beaujolais Nouveau

Le Beaujolais Nouveau est arrivé aneb mladé víno je konečně tady! Přijďte ochutnat letošní sklizeň, ať už jen samotné víno, nebo spolu se sýrovým talířem, francouzskými paštikami, šunkami a klobáskami. Doporučujeme rezervaci předem.

Roquefort

Charakteristika: Roquefort je ovčí sýr s modrou plísní uvnitř hmoty vyráběný v oblasti Causses. Dozrává v přírodních sklepních útvarech obce Roquefort-sur-Soulzon, které mají stálou vlhkost a teplotu. Chuť: Jedná se o velmi silný sýr, slané a charakteristicky plné chuti. Degustace: Roquefort se skvěle doplňuje se silnými a zároveň jemnými víny. Například Porstké v jeho společnosti […]

Saint Félicien

Charakteristika: Saint-Félicien je menší sýr kulatého tvaru vážící 180 gramů. Kůrka bílé až slonovinové barvy je porostlá plísní. Chuť: Saint Félicien je smetanový a tudíž hladce měkký, mírně slaný s chutí po lískových oříšcích. Podle stupně zrání může být jemné nebo plnější chuti. Degustace: Na vyzrálosti sýru záleží, zda Saint-Félicien přijde na řadu na úvod […]

Svatováclavská fondue

Před úspěchem fondue na Valentýna jsme se rozhodli uspořádat další fondue den předtím. Samozřejmě, nezapomeňte si rezervovat…

Trhy na Kulaťáku