Gruyère

Si la Suisse reste le berceau du gruyère, ce fromage est également fabriqué en France depuis plusieurs siècles. Le gruyère est un fromage au lait cru de vache que nous trouvons fréquemment sur nos plateaux de fromages et dans nos assiettes, sublimés dans des recettes variées. Reconnu par une appellation d’origine contrôlée depuis 2007, ce fromage est très ancien, car il serai fabriqué depuis l’Antiquité ! Toutefois, le terme actuel de gruyère date, quant à lui, du XVIIème siècle. Si nous le consommons régulièrement, nous ne connaissons pas encore tous ses secrets.

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Brie de Meaux

V rámci večere organizované na Vídeňském kongrese v roce 1815 diplomatem Talleyrandem byl Brie de Meaux korunovaný „Králem sýrů“. Díky svému úctyhodnému průměru i váze jej málokdy uvidíme celý, snad s výhradou sýrařů, kteří jej tak uchovávají na slaměné podložce. Pod svou kůrkou skrývá pružnou a bohatou hmotu krémové barvy. Brie de Meaux je kravský […]

Langres

Le Langres est un fromage au lait cru ou pasteurisé de vache, à pâte molle et à croûte lavée, originaire du plateau de Langres dans le département de la Haute-Marne dans la région Grand-Est. Sa zone de production définie par son cahier des charges s’étend sur le département de la Haute-Marne et sur quelques communes des […]

Bleu des Causses

Le Bleu des Causses, autrefois appelé Bleu d’Aveyron, est un fromage au lait cru, thermisé ou pasteurisé et entier de vache, à pâte persillée et à croûte naturelle, dont la zone de production couvre la quasi-totalité du département de l’Aveyron et une partie des départements du Gard, de l’Hérault, du Lot et de la Lozère, en région […]

Svatováclavská fondue

Před úspěchem fondue na Valentýna jsme se rozhodli uspořádat další fondue den předtím. Samozřejmě, nezapomeňte si rezervovat…

Plateaux cadeaux

Pro výroční akce a jiné zvláštní události.

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Kozí sýr v popelu

Charakteristika: Sýr Tomme de chèvre cendré vyráběný ze syrového kozího mléka má hmotu bílé barvy a ve srovnání s jinými sýry ze stejného zvířete u něj najdeme onu charakteristickou a výraznou kozí chuť. Chuť: Milovníci sýru, kteří si přejí vychutnat si ještě silnější aroma Tomme de chèvre cendré, jej mohou nechat zrát déle. Jeho jemná […]

Tomme des Pyrénées

Charakteristika: Kravský Tomme z Pyrenejí je válcovitý sýr se zaoblenými boky vážící 400 g až 1,5 kg, ale větší Tomme mohou dosahovat až 5,5 kg. Chuť: Sýrová hmota je elastická, rozpouští je se na jazyku a má robustní chuť. Degustace: Doporučujeme s bílým suchým gaskoňským nebo ovocným červeným vínem.

Fondue Party

Vyzkoušejte 3 různá fondue za jeden večer: tradiční švýcarské, savojské a moderní fúzi s překvapením. Těšit se můžete na all-you-can-eat 3 různá fondue a francouzská bageta. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Chablis