Řekni sýr

articles de presse

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Svatováclavská fondue

Před úspěchem fondue na Valentýna jsme se rozhodli uspořádat další fondue den předtím. Samozřejmě, nezapomeňte si rezervovat…

Morbier

Charakteristika: Sýr Morbier se vyrábí řemeslnou cestou ze syrového mléka francouzského kravského plemene Montbéliarde nebo Simmental.Když při výrobě tohoto sýru neměli zemědělci dostatek mléka, napadlo je posypat sýřeninu z prvního dojení tenkou vrstvou rostlinného popela, tím ji zakonzervovat a chránit, a po dalším dojení přidat sýřeninu druhou. To je důvodem vzniku černé žilky, kterou můžeme na […]

Manifestations

Plateaux cadeaux

Pro výroční akce a jiné zvláštní události.

À propos du Morbier

D’où vient sa fine ligne de cendres, qu’elles histoires raconte-t-on sur le Morbier…

Mezinárodní den sýrů

Nás čeká mezinárodní den sýra!
V rámci tohoto mimořádného sýrového svátku vám nabízíme po celý den 12% slevu na naše sýry i sýrové talířky.
Navíc jsme si pro vás v bistru na Letné připravili ještě stánek s raclettem, péct budeme od 17:00.
Stavte se za námi na nákup, rezervujte si místa v jednom z našich bister a pojďte s námi slavit!

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Crottin de chavignol

Caractéristiques: Le Crottin de Chavignol est un fromage bénéficiant d’une AOC depuis 1976. Il est fabriqué dans le Berry, dans la région de Sancerre, uniquement à partir de lait de chèvre cru.Il se présente sous la forme d’un petit cylindre plat légèrement bombé, d’un diamètre moyen de 6 cm.Lorsqu’il est mi-sec, sa pâte est blanche […]

Degustace kozích sýrů a jejich párování s vínem

S příchodem jara začíná sezóna kozích sýrů. Pojďte s námi objevit jejich kouzlo charakter v harmonii s perfektně padnoucími víny!

Tomme de Savoie

Tento sýr se původně vyráběl ze zbytků při výrobě másla. Jedná se o nejstarší savojský sýr. Zajímavostí je, že obsah tuku je v každém Tomme jiný. Tomme je pružný a pevný zároveň. Jeho chuť se mění podle stupně zrání a ročního období výroby.Mladý sýr je převážně jemný a mírně nakyslý. Zráním se chuť umocňuje, ale […]