Munster

Charakteristika:
Chuť:
Degustace:

Kraj :
těsto :
kůra :
mléko :
zrání :
tuk :

Sýry s omývanou kůrkou

Sýry s měkkou hmotou nazýváme takové sýry, které během výroby nepodléhají ani zahřívání, ani lisování. Zráním se jejich hmota zjemňuje, až rozplývá.

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Comté

Le comté est un fromage à pâte pressée cuite originaire du massif du Jura, où il est également produit. Il bénéficie d’une appellation d’origine contrôlée et d’une appellation d’origine protégée. Le comté est affiné en moyenne 8 mois pour développer tous ses arômes, mais il peut être affiné pendant plusieurs années.

Chateau Montaud

Párování sýrů a vína

Naučíme vás, jak ke každému vínu najít dokonale padnoucí sýr. Těšit se můžete na přednášku, 9 druhů sýrů a 6 druhů vín. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Chabichou

 le Chabichou du Poitou a la forme caractéristique d’un petit tronc de cône dit bonde. Son aire de production recouvre une zone limitée correspondant au Haut-Poitou calcaire. Doux et crémeux lorsqu’il est jeune, le Chabichou du Poitou développe ses arômes et sa pâte devient cassante si l’affinage est prolongé. D’Appellation d’Origine Protégée ce fromage serait millénaire […]

Appenzeller

extra Charakteristika: Chuť: Degustace:

Sladký Comté

Charakteristika: Comté získalo tzv. AOC – CHOP chráněné označení původu v roce 1958, tj. jako první sýr vůbec. Vyrábí se ze syrového kravského mléka z oblasti Jura.Průměr celého bochníku je 65 cm a jeho váha se pohybuje okolo 40 kg.Má lisovanou pevnou hmotu žluté barvy, která v odvislosti k zralosti mění na intenzitě. Tlustá hnědavá […]

Cuvée 70 vieilles vignes

Malostranské trhy

article instinct

Saint Félicien

Charakteristika: Saint-Félicien je menší sýr kulatého tvaru vážící 180 gramů. Kůrka bílé až slonovinové barvy je porostlá plísní. Chuť: Saint Félicien je smetanový a tudíž hladce měkký, mírně slaný s chutí po lískových oříšcích. Podle stupně zrání může být jemné nebo plnější chuti. Degustace: Na vyzrálosti sýru záleží, zda Saint-Félicien přijde na řadu na úvod […]