Munster

Charakteristika:
Chuť:
Degustace:

Kraj :
těsto :
kůra :
mléko :
zrání :
tuk :

Sýry s omývanou kůrkou

Sýry s měkkou hmotou nazýváme takové sýry, které během výroby nepodléhají ani zahřívání, ani lisování. Zráním se jejich hmota zjemňuje, až rozplývá.

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Chèvre des crémiers

Charakteristika: Sýr Chèvre des crémiers má vzezření jedno kilového šestiúhelníku. Chuť: Díky svému smetanovému charakteru, nabízí mléčně lehkou a svěží chuť s jemným a dlouhým nádechem koziny. Hmota smetanové barvy se rozplývá na jazyku. Degustace: Díky své lehkosti se hodí na úvod sýrové degustace a stejně jako většina kozích sýrů se bude skvěle snoubit se […]

Mezinárodní den sýrů

Oslavte s námi Mezinárodní den sýrů! Ponořte se do světa lahodných chutí, který oslavuje bohatství a rozmanitost sýrů z celého světa. Přijďte ochutnat s námi tuto lahůdkovou rozkoš! Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Reblochon

Reblochon nebo savojský Reblochon je označení původu francouzského sýru vyráběného především v Horním Savojsku a v několika savojských obcích. Pochází z pohoří Bornes a Aravis, zejména z údolí Thônes, dále se rozšířilo do Val d’Arly a masivu Bauges. Místní horští sedláci odváděli první dojení majiteli půdy (obvykle opatství) a druhé, prováděné po setmění, si ponechávali pro sebe. […]

Manifestations

Vieux Brugges

Charakteristika: Chuť: Degustace:

Ústřice, foie gras, sváteční sýry a šampaňské.

Mezi svátky si užijme společnou chvíli plnou lahodných pochoutek! Foie gras, ústřice a šampaňské nám přinesou radost a luxusní chvíle. Nechte nás vychutnat si tuto společenskou hostinu a vytvořit společné vzpomínky! Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Kozí sýr v popelu

Charakteristika: Sýr Tomme de chèvre cendré vyráběný ze syrového kozího mléka má hmotu bílé barvy a ve srovnání s jinými sýry ze stejného zvířete u něj najdeme onu charakteristickou a výraznou kozí chuť. Chuť: Milovníci sýru, kteří si přejí vychutnat si ještě silnější aroma Tomme de chèvre cendré, jej mohou nechat zrát déle. Jeho jemná […]

Raclette Party

Oslavte s námi mezinárodní den raclettu s autenticky připravenou, rozteklou voňavou pochoutkou. Těšit se můžete na all-you-can-eat raclette, brambory, francouzské nakládané okurčičky, salát s vinaigrette (prozradíme vám i recept na pravou francouzskou zálivku). Doporučujeme rezervaci předem.

Chabichou du Poitou

Sýr Chabichou du Poitou je vyráběný v jasně ohraničené oblasti sahající od vápenatého departementu Haut Poitou přes polovinu krajů Deux-Sèvres a Vienne až po několik obcí na severu Charente. Je produkován z výhradně syrového mléka alpských koz ras Saanen nebo Poitevine. V jednotlivých stadiích zrání nám nabídne různé chuťové zážitky. Jako mladý bude mít ještě […]