article instinct

articles de presse

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Chabichou du Poitou

Sýr Chabichou du Poitou je vyráběný v jasně ohraničené oblasti sahající od vápenatého departementu Haut Poitou přes polovinu krajů Deux-Sèvres a Vienne až po několik obcí na severu Charente. Je produkován z výhradně syrového mléka alpských koz ras Saanen nebo Poitevine. V jednotlivých stadiích zrání nám nabídne různé chuťové zážitky. Jako mladý bude mít ještě […]

Naše další produkty

Sýr má rád společnost. Nechte se zlákat našimi víny, uzeninami a dalšími lahůdkami.

Morbier

Charakteristika: Sýr Morbier se vyrábí řemeslnou cestou ze syrového mléka francouzského kravského plemene Montbéliarde nebo Simmental.Když při výrobě tohoto sýru neměli zemědělci dostatek mléka, napadlo je posypat sýřeninu z prvního dojení tenkou vrstvou rostlinného popela, tím ji zakonzervovat a chránit, a po dalším dojení přidat sýřeninu druhou. To je důvodem vzniku černé žilky, kterou můžeme na […]

Appenzeller

L’appenzeller est une des plus grandes spécialités fromagères de Suisse. Le fromage le plus corsé de Suisse est fabriqué depuis 700 ans à la main selon une tradition ancienne. Les douces collines situées entre le lac de Constance et le massif du Säntis, recouvertes de pâturages sains et généreux offrent les conditions optimales à la […]

Saint-Nectaire

farmářský Charakteristika: Chuť: Degustace:

27/03 Nás čeká významný den…

Bude to již 13 let, co pro vás Fransýr
přiváží ty nejlepší francouzské sýry!
Rozhodli jsme se proto, udělat
speciální oslavu formou celodenní
degustace toho nejlepšího z naší
nabídky! Celý den pro vás budeme
připravovat ta nejpestřejší sýrová
prkénka, péct nekonečný raclette a
vařit ta nejlepší sýrová fondue!
Pojďte s námi slavit!

Co je Fransyr

Fransýrova závist vychází z postřehu, že navzdory příznivé geografické poloze a skutečnému nadšení pro dobré věci, kultura kvalitního sýra v České republice chybí.Fransýr z lásky k zemi a jejím obyvatelům hodlá hledat nejlepší sýry z Francie a dalších evropských zemí a podělit se o své zkušenosti a know-how, díky nimž budete žít typicky francouzským uměním […]

Grana Padano

Charakteristika: Bochník sýru Grana Padano měří 18 až 25 cm, má průměr od 35 do 45 cm a váha se pohybuje mezi 24 a 40 kilogramy. Degustace: Oceníme ho samozřejmě jako ingredienci při vaření nebo strouhaný s těstovinami připravenými po italském způsobu.

Roquefort

Le Roquefort est un fromage au lait cru et entier de brebis, à pâte persillée et à croûte naturelle, produit exclusivement dans une grande partie du département de l’Aveyron et quelques communes des départements de l’Aude, la Lozère, le Gard, l’Hérault et le Tarn en région Occitanie. Son affinage est obligatoirement réalisé dans les caves naturelles situées […]

Sýrový Bar

Na tomto místě věnovaném pochoutce našich smyslů vás zveme, abyste vyrazili na výlet do našich chutných oblastí, objevili nebo znovuobjevili výběr nejlepších řemeslníků ve Francii, přijeli a sdíleli vzácné spojenectví mezi vínem a místními specialitami. Kdykoli, jak vás touha a příležitosti zpívají. … Brzy budou uspořádány degustační večery, kde se dozvíte více o všech vašich […]