Vieux Brugges

Le Brugge Vieux est un grand classique parmi les fromages. Pater familias depuis 1992, voilà vingt années qu’il est le senior de notre famille de Brugge Fromage. Le Brugge Vieux doit son nom au temps qu’il met pour s’affiner. Ce long processus d’affinage donne un fromage au goût véritablement relevé et généreux, marqué de petits points blancs caractéristiques ou cristaux de fromage sur les bords.

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Comté

Le comté est un fromage à pâte pressée cuite originaire du massif du Jura, où il est également produit. Il bénéficie d’une appellation d’origine contrôlée et d’une appellation d’origine protégée. Le comté est affiné en moyenne 8 mois pour développer tous ses arômes, mais il peut être affiné pendant plusieurs années.

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Morbier

Charakteristika: Sýr Morbier se vyrábí řemeslnou cestou ze syrového mléka francouzského kravského plemene Montbéliarde nebo Simmental.Když při výrobě tohoto sýru neměli zemědělci dostatek mléka, napadlo je posypat sýřeninu z prvního dojení tenkou vrstvou rostlinného popela, tím ji zakonzervovat a chránit, a po dalším dojení přidat sýřeninu druhou. To je důvodem vzniku černé žilky, kterou můžeme na […]

Párování piv a sýrů

Spojení piva a sýra je možná podceňované, nicméně o to zajímavější umění! Pojďte s námi degustovat různé druhy piv a sýrů a nechte se překvapit nečekaně harmonickými chutěmi, lahodnými kombinacemi i vůněmi!
Užijte si s námi tuto chuťovou jízdu!

Co je to „CHOP“?

Většina našich produktů nese označení CHOP, co to ale vlastně znamená ?

Raclette Party

Přijďte se ohřát prvním raclettem sezóny.
Těšit se můžete na all-you-can-eat raclette,
brambory, francouzské nakládané
okurčičky, salát s vinaigrette (prozradíme
vám i recept na pravou francouzskou
zálivku). Doporučujeme rezervaci předem.

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Moliterno al tartufo

pecorino s lanýži Charakteristika: Chuť: Degustace:

10 LET S VÁMI

Naše sýrarna v Lucerně má 10. narozeniny, za což vděčíme naší i vaší vášni pro francouzské sýry. Přijďte si pro slevu 10% na cokoli a přidejte se k celodennímu mejdanu v pasáži Lucerna.

Brie de Meaux

V rámci večere organizované na Vídeňském kongrese v roce 1815 diplomatem Talleyrandem byl Brie de Meaux korunovaný „Králem sýrů“. Díky svému úctyhodnému průměru i váze jej málokdy uvidíme celý, snad s výhradou sýrařů, kteří jej tak uchovávají na slaměné podložce. Pod svou kůrkou skrývá pružnou a bohatou hmotu krémové barvy. Brie de Meaux je kravský […]