Trhy na Kulaťáku

Manifestations

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Oeufs frais

Camembert de Normandie

Normandský Camembert je sýr, který je natolik spjat s Francií a její gastronomickou kulturou, že je skoro zbytečné jej představovat. Za své jméno vděčí vesnici Camembert v departementu Orne.Nesmíme však zaměňovat Normandský Camembert, který nese označení CHOP, s camemberty vyráběnými v Normandii, které nepodléhají stejným pravidlům produkce a jejichž kvalita se může výrazně lišit.Je to […]

Kozí sýr v popelu

Charakteristika: Sýr Tomme de chèvre cendré vyráběný ze syrového kozího mléka má hmotu bílé barvy a ve srovnání s jinými sýry ze stejného zvířete u něj najdeme onu charakteristickou a výraznou kozí chuť. Chuť: Milovníci sýru, kteří si přejí vychutnat si ještě silnější aroma Tomme de chèvre cendré, jej mohou nechat zrát déle. Jeho jemná […]

Mladý Comté

Charakteristika: Comté získalo tzv. AOC – CHOP chráněné označení původu v roce 1958, tj. jako první sýr vůbec. Vyrábí se ze syrového kravského mléka z oblasti Jura.Průměr celého bochníku je 65 cm a jeho váha se pohybuje okolo 40 kg.Má lisovanou pevnou hmotu žluté barvy, která v odvislosti k zralosti mění na intenzitě. Tlustá hnědavá […]

article instinct

Reblochon

Reblochon nebo savojský Reblochon je označení původu francouzského sýru vyráběného především v Horním Savojsku a v několika savojských obcích. Pochází z pohoří Bornes a Aravis, zejména z údolí Thônes, dále se rozšířilo do Val d’Arly a masivu Bauges. Místní horští sedláci odváděli první dojení majiteli půdy (obvykle opatství) a druhé, prováděné po setmění, si ponechávali pro sebe. […]

Chablis

Roquefort

Charakteristika: Roquefort je ovčí sýr s modrou plísní uvnitř hmoty vyráběný v oblasti Causses. Dozrává v přírodních sklepních útvarech obce Roquefort-sur-Soulzon, které mají stálou vlhkost a teplotu. Chuť: Jedná se o velmi silný sýr, slané a charakteristicky plné chuti. Degustace: Roquefort se skvěle doplňuje se silnými a zároveň jemnými víny. Například Porstké v jeho společnosti […]

10 LET S VÁMI

Naše sýrarna v Lucerně má 10. narozeniny, za což vděčíme naší i vaší vášni pro francouzské sýry. Přijďte si pro slevu 10% na cokoli a přidejte se k celodennímu mejdanu v pasáži Lucerna.