Trhy na Kulaťáku

Manifestations

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Morbier

Charakteristika: Sýr Morbier se vyrábí řemeslnou cestou ze syrového mléka francouzského kravského plemene Montbéliarde nebo Simmental.Když při výrobě tohoto sýru neměli zemědělci dostatek mléka, napadlo je posypat sýřeninu z prvního dojení tenkou vrstvou rostlinného popela, tím ji zakonzervovat a chránit, a po dalším dojení přidat sýřeninu druhou. To je důvodem vzniku černé žilky, kterou můžeme na […]

Bleu des Causses

Le Bleu des Causses, autrefois appelé Bleu d’Aveyron, est un fromage au lait cru, thermisé ou pasteurisé et entier de vache, à pâte persillée et à croûte naturelle, dont la zone de production couvre la quasi-totalité du département de l’Aveyron et une partie des départements du Gard, de l’Hérault, du Lot et de la Lozère, en région […]

Chablis

Parmigiano Reggiano

di Vacche Rosse Charakteristika: Bochník sýru Parmesan je vysoký 18 až 25 cm, má průměr od 35 do 45 cm a váží 20 až 40 kilogramů. Je vyráběný z mléka zvláštní rasy červených krav, které mu propůjčuje slámovou barvu. Chuť: Mléku červených krav vděčí Parmesan také za svou ovocnou a intenzivní, ačkoli jemnou a značně […]

Reblochon

Reblochon nebo savojský Reblochon je označení původu francouzského sýru vyráběného především v Horním Savojsku a v několika savojských obcích. Pochází z pohoří Bornes a Aravis, zejména z údolí Thônes, dále se rozšířilo do Val d’Arly a masivu Bauges. Místní horští sedláci odváděli první dojení majiteli půdy (obvykle opatství) a druhé, prováděné po setmění, si ponechávali pro sebe. […]

Mezinárodní den sýrů

Nás čeká mezinárodní den sýra!
V rámci tohoto mimořádného sýrového svátku vám nabízíme po celý den 12% slevu na naše sýry i sýrové talířky.
Navíc jsme si pro vás v bistru na Letné připravili ještě stánek s raclettem, péct budeme od 17:00.
Stavte se za námi na nákup, rezervujte si místa v jednom z našich bister a pojďte s námi slavit!

Vieux Brugges

Le Brugge Vieux est un grand classique parmi les fromages. Pater familias depuis 1992, voilà vingt années qu’il est le senior de notre famille de Brugge Fromage. Le Brugge Vieux doit son nom au temps qu’il met pour s’affiner. Ce long processus d’affinage donne un fromage au goût véritablement relevé et généreux, marqué de petits […]

article instinct

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Grana Padano

Charakteristika: Bochník sýru Grana Padano měří 18 až 25 cm, má průměr od 35 do 45 cm a váha se pohybuje mezi 24 a 40 kilogramy. Degustace: Oceníme ho samozřejmě jako ingredienci při vaření nebo strouhaný s těstovinami připravenými po italském způsobu.