Trhy na Kulaťáku

Manifestations

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Mimolette

Charakteristika: Sýr Mimolette má specifický tvar. Jedná se o dvoukilovou kouli živě oranžové barvy. Tohoto atypického zbarvení je docíleno použitím přírodního barviva z jihoamerického stromu roucou. Kůrka sýru nese stopy práce mikroskopických roztočů. Chuť: Když Mimolette po dvanácti měsících zrání zestárne, má tvrdou ale stále elastickou, nedrobivou hmotu. Je lehce slaný a zanechá Vám v […]

Plateaux cadeaux

Pro výroční akce a jiné zvláštní události.

Naše další produkty

Sýr má rád společnost. Nechte se zlákat našimi víny, uzeninami a dalšími lahůdkami.

Řekni sýr

Masooo! 01.05.2016

What is Fransyr

Fransýr’s envy starts from the observation that despite a favorable geographical situation and a real enthusiasm for good things, the culture of quality cheese is absent from the Czech Republic.Out of love for the country and its inhabitants, Fransýr intends to seek the best cheeses from France and other European countries and to share his […]

Chabichou du Poitou

Sýr Chabichou du Poitou je vyráběný v jasně ohraničené oblasti sahající od vápenatého departementu Haut Poitou přes polovinu krajů Deux-Sèvres a Vienne až po několik obcí na severu Charente. Je produkován z výhradně syrového mléka alpských koz ras Saanen nebo Poitevine. V jednotlivých stadiích zrání nám nabídne různé chuťové zážitky. Jako mladý bude mít ještě […]

Sýrové hody

Od 15 hodin! 15 různých sýrů bez omezení po celý den! Přijďte potěšit své chuťové pohárky a zvědavost. Pro menší hlad bude také k dispozici malý degustační talíř s 15 sýry.

Starý Comté

Charakteristika: Comté získalo tzv. AOC – CHOP chráněné označení původu v roce 1958, tj. jako první sýr vůbec. Vyrábí se ze syrového kravského mléka z oblasti Jura.Průměr celého bochníku je 65 cm a jeho váha se pohybuje okolo 40 kg.Má lisovanou pevnou hmotu žluté barvy, která v odvislosti k zralosti mění na intenzitě. Tlustá hnědavá […]

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Crème fraîche