Vieux Brugges

Le Brugge Vieux est un grand classique parmi les fromages. Pater familias depuis 1992, voilà vingt années qu’il est le senior de notre famille de Brugge Fromage. Le Brugge Vieux doit son nom au temps qu’il met pour s’affiner. Ce long processus d’affinage donne un fromage au goût véritablement relevé et généreux, marqué de petits points blancs caractéristiques ou cristaux de fromage sur les bords.

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Tomme de Savoie

Tento sýr se původně vyráběl ze zbytků při výrobě másla. Jedná se o nejstarší savojský sýr. Zajímavostí je, že obsah tuku je v každém Tomme jiný. Tomme je pružný a pevný zároveň. Jeho chuť se mění podle stupně zrání a ročního období výroby.Mladý sýr je převážně jemný a mírně nakyslý. Zráním se chuť umocňuje, ale […]

Vieux Brugges

Charakteristika: Chuť: Degustace:

Mezinárodní den sýrů

Nás čeká mezinárodní den sýra!
V rámci tohoto mimořádného sýrového svátku vám nabízíme po celý den 12% slevu na naše sýry i sýrové talířky.
Navíc jsme si pro vás v bistru na Letné připravili ještě stánek s raclettem, péct budeme od 17:00.
Stavte se za námi na nákup, rezervujte si místa v jednom z našich bister a pojďte s námi slavit!

Bleu des Causses

Le Bleu des Causses, autrefois appelé Bleu d’Aveyron, est un fromage au lait cru, thermisé ou pasteurisé et entier de vache, à pâte persillée et à croûte naturelle, dont la zone de production couvre la quasi-totalité du département de l’Aveyron et une partie des départements du Gard, de l’Hérault, du Lot et de la Lozère, en région […]

Tomme des Pyrénées

Charakteristika: Kravský Tomme z Pyrenejí je válcovitý sýr se zaoblenými boky vážící 400 g až 1,5 kg, ale větší Tomme mohou dosahovat až 5,5 kg. Chuť: Sýrová hmota je elastická, rozpouští je se na jazyku a má robustní chuť. Degustace: Doporučujeme s bílým suchým gaskoňským nebo ovocným červeným vínem.

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Poslední fondue sezóny

Přicházejí krásné dny… Přijďte se k nám připojit na lahodný večer a vychutnejte si poslední raclette sezóny, dokud nám to počasí dovolí. Prosím, proveďte rezervaci.

Degustace kozích sýrů a jejich párování s vínem

S příchodem jara začíná sezóna kozích sýrů. Pojďte s námi objevit jejich kouzlo charakter v harmonii s perfektně padnoucími víny!

Chaource

Charakteristika: Chuť: Degustace: