Bleu des Causses

Le Bleu des Causses, autrefois appelé Bleu d’Aveyron, est un fromage au lait cru, thermisé ou pasteurisé et entier de vache, à pâte persillée et à croûte naturelle, dont la zone de production couvre la quasi-totalité du département de l’Aveyron et une partie des départements du Gard, de l’Hérault, du Lot et de la Lozère, en région Occitanie.

En bouche, le Bleu des Causses a un goût franc et savoureux, avec des arômes caractéristiques de bleu. Il peut présenter une légère amertume sans piquant excessif ni excès de sel.

Le Bleu des Causses est affiné dans des caves d’affinages naturelles creusées dans des éboulis calcaires, exposées au Nord et parcourues de courants d’air frais et humide, permettant le développement du Bleu.

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Raclette králů

Přijďte oslavit Tři Krále originálním způsobem s raclette a „galette des rois“ (královským koláčem), vše v rámci nezapomenutelného večera. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Fourme d’Ambert

Charakteristika: Sýr Fourme d’Ambert má specifický tvar, jedná se zhruba o 2 kilový válec s cca 19 cm na výšku a 13 cm na šířku, se suchou a šedou kůrkou na povrchu. Smetanově zbarvená hmota je protkaná šedomodrou plísní. Chuť: Fourme d’Ambert je znám jako nejjemnější z modro-plísňových sýrů. Jeho pružná a měkká hmota Vám […]

Esprit Syrah

Cuvée 70 vieilles vignes

Moliterno al tartufo

pecorino s lanýži Charakteristika: Chuť: Degustace:

Gruyère

réserve Charakteristika: Bochník sýru Gruyère váží 30 až 40 kg, má průměr 60 až 65 cm a výšku 11 cm. Chuť: Lehce slaný Gruyère je výrazný sýr s jasnou chuťovou linkou po lískových oříšcích, typickou pro lisované sýry. Degustace: Spolu se sýrem Vacherin Fribourgeois si ho můžete vychutnat i jako fondue. Doprovoďte jej lehkým a […]

Tomme de Savoie

Tento sýr se původně vyráběl ze zbytků při výrobě másla. Jedná se o nejstarší savojský sýr. Zajímavostí je, že obsah tuku je v každém Tomme jiný. Tomme je pružný a pevný zároveň. Jeho chuť se mění podle stupně zrání a ročního období výroby.Mladý sýr je převážně jemný a mírně nakyslý. Zráním se chuť umocňuje, ale […]

Miluje sýry a chce, aby je milovali i Češi.

Forbs 18.11.2015

Délices des crémiers

Francouzský sýr Délice du crémier pochází z Burgoňska, konkrétně z departementu Yonne. Tento vláčný sýr s trojitým krémem (více než 75 % tuku v sušině) se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka a smetany. Délice zraje až 14 dnů ve sklepech, následně putuje do krabičky ze smrkového dřeva, která mu poskytuje ideální mikroklima k dokončení procesu […]

Appenzeller

L’appenzeller est une des plus grandes spécialités fromagères de Suisse. Le fromage le plus corsé de Suisse est fabriqué depuis 700 ans à la main selon une tradition ancienne. Les douces collines situées entre le lac de Constance et le massif du Säntis, recouvertes de pâturages sains et généreux offrent les conditions optimales à la […]