Appenzeller

L’appenzeller est une des plus grandes spécialités fromagères de Suisse. Le fromage le plus corsé de Suisse est fabriqué depuis 700 ans à la main selon une tradition ancienne. Les douces collines situées entre le lac de Constance et le massif du Säntis, recouvertes de pâturages sains et généreux offrent les conditions optimales à la production naturelle du lait cru, servant à la fabrication du fromage Appenzeller. L’artisanat fromager traditionnel est autant ancré dans le pays d’Appenzell aux coutumes jalousement conservées

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Raclette Party

Oslavte s námi mezinárodní den raclettu s autenticky připravenou, rozteklou voňavou pochoutkou. Těšit se můžete na all-you-can-eat raclette, brambory, francouzské nakládané okurčičky, salát s vinaigrette (prozradíme vám i recept na pravou francouzskou zálivku). Doporučujeme rezervaci předem.

Degustace sýrů typu Tomme

Sýry typu „tomme” mají ve francouzské kuchyni i historii naprosto zásadní místo.
Pojďte s námi objevovat jejich rozmanité chutě doplněné o výběr vín perfektně rozvíjející jejich charakter!

Březnová raclette!

Přijďte zažít březen s vůní lahodné raclette! Užijte si jedinečný gastronomický zážitek plný chutí, který rozveselí váš březen. Překvapte své chuťové pohárky s námi! Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Crème fraîche

Chaource

Charakteristika: Chuť: Degustace:

Camembert de Normandie

Le Camembert de Normandie a été créé par Marie Harel à Camembert en 1791. C’est un fromage à pâte molle et à croûte fleurie que les normands apprécient aux trois-quarts affiné avec un mince filet blanc au cœur. Le Camembert de Normandie AOP est une Appellation d’Origine Protégée de Normandie. Comme toutes les AOP, il est […]

Ossau-Iraty

Charakteristika: Kontrolované označení původu Ossau-Iraty evokuje název dvou oblastí, ve kterých se tento sýr vyrábí, a to vrchol Pic du Midi d’Ossau (provincie Béarn) a dále rozsáhlou lesní plochu Forêt d’Iraty (Baskitsko). Je kulatý, váží 4 až 5 kg, hladký, bez děr, světle žluté barvy. Chuť: Stupeň zrání ovlivňuje rozmanité chuťové vlastnosti sýru Ossau-Iraty, nádech […]

10 LET S VÁMI

Naše sýrarna v Lucerně má 10. narozeniny, za což vděčíme naší i vaší vášni pro francouzské sýry. Přijďte si pro slevu 10% na cokoli a přidejte se k celodennímu mejdanu v pasáži Lucerna.

Starý Comté

Charakteristika: Comté získalo tzv. AOC – CHOP chráněné označení původu v roce 1958, tj. jako první sýr vůbec. Vyrábí se ze syrového kravského mléka z oblasti Jura.Průměr celého bochníku je 65 cm a jeho váha se pohybuje okolo 40 kg.Má lisovanou pevnou hmotu žluté barvy, která v odvislosti k zralosti mění na intenzitě. Tlustá hnědavá […]

Salát, sýry a růžová vína…

S blížícím se létem pro vás máme speciální odlehčenou degustaci. Budeme ochutnávat různé druhy salátů se sýry a párovat s růžovými víny!