Tomme de Savoie

Tento sýr se původně vyráběl ze zbytků při výrobě másla. Jedná se o nejstarší savojský sýr. Zajímavostí je, že obsah tuku je v každém Tomme jiný.

Tomme je pružný a pevný zároveň. Jeho chuť se mění podle stupně zrání a ročního období výroby.
Mladý sýr je převážně jemný a mírně nakyslý. Zráním se chuť umocňuje, ale delikátní a subtilní aroma zůstává.

Savojský Tomme se skvěle hodí k lehkým červeným vínům typu Pinot noir nebo k ovocným vínům odrůdy Gamay.

Kraj :
Savoie
těsto :
mi-dure
kůra :
fleurie
mléko :
Vache
zrání :
tuk :
45%

Sýry s lisovanou nedohřívanou hmotou

Sýry s lisovanou nedohřívanou hmotou jsou sýry, které se po určitou dobu lisují, čímž se odlučuje část syrovátky.

Další produkty ve stejné kategorii :