Sýrový Bar

Na tomto místě věnovaném pochoutce našich smyslů vás zveme, abyste vyrazili na výlet do našich chutných oblastí, objevili nebo znovuobjevili výběr nejlepších řemeslníků ve Francii, přijeli a sdíleli vzácné spojenectví mezi vínem a místními specialitami. Kdykoli, jak vás touha a příležitosti zpívají. …

Brzy budou uspořádány degustační večery, kde se dozvíte více o všech vašich oblíbených sýrech.

Chcete-li mít jistotu, že se dobře baví, je nejlepší si ji rezervovat. Můžete zavolat na +420 224 263 133 nebo rezervovat e-mailem. Je možné privatizovat bistro pro labužnické večery. K dispozici může být vybavení pro raclette.

Non classé

Autres produits de la même catégorie :

Chabichou du Poitou

Sýr Chabichou du Poitou je vyráběný v jasně ohraničené oblasti sahající od vápenatého departementu Haut Poitou přes polovinu krajů Deux-Sèvres a Vienne až po několik obcí na severu Charente. Je produkován z výhradně syrového mléka alpských koz ras Saanen nebo Poitevine. V jednotlivých stadiích zrání nám nabídne různé chuťové zážitky. Jako mladý bude mít ještě […]

Crème fraîche

Parmigiano Reggiano

di Vacche Rosse Charakteristika: Bochník sýru Parmesan je vysoký 18 až 25 cm, má průměr od 35 do 45 cm a váží 20 až 40 kilogramů. Je vyráběný z mléka zvláštní rasy červených krav, které mu propůjčuje slámovou barvu. Chuť: Mléku červených krav vděčí Parmesan také za svou ovocnou a intenzivní, ačkoli jemnou a značně […]

Starý Comté

Charakteristika: Comté získalo tzv. AOC – CHOP chráněné označení původu v roce 1958, tj. jako první sýr vůbec. Vyrábí se ze syrového kravského mléka z oblasti Jura.Průměr celého bochníku je 65 cm a jeho váha se pohybuje okolo 40 kg.Má lisovanou pevnou hmotu žluté barvy, která v odvislosti k zralosti mění na intenzitě. Tlustá hnědavá […]

Camembert de Normandie

Normandský Camembert je sýr, který je natolik spjat s Francií a její gastronomickou kulturou, že je skoro zbytečné jej představovat. Za své jméno vděčí vesnici Camembert v departementu Orne.Nesmíme však zaměňovat Normandský Camembert, který nese označení CHOP, s camemberty vyráběnými v Normandii, které nepodléhají stejným pravidlům produkce a jejichž kvalita se může výrazně lišit.Je to […]

Ossau-Iraty

Charakteristika: Kontrolované označení původu Ossau-Iraty evokuje název dvou oblastí, ve kterých se tento sýr vyrábí, a to vrchol Pic du Midi d’Ossau (provincie Béarn) a dále rozsáhlou lesní plochu Forêt d’Iraty (Baskitsko). Je kulatý, váží 4 až 5 kg, hladký, bez děr, světle žluté barvy. Chuť: Stupeň zrání ovlivňuje rozmanité chuťové vlastnosti sýru Ossau-Iraty, nádech […]

Chaource

Charakteristika: Chuť: Degustace:

Mladý Comté

Charakteristika: Comté získalo tzv. AOC – CHOP chráněné označení původu v roce 1958, tj. jako první sýr vůbec. Vyrábí se ze syrového kravského mléka z oblasti Jura.Průměr celého bochníku je 65 cm a jeho váha se pohybuje okolo 40 kg.Má lisovanou pevnou hmotu žluté barvy, která v odvislosti k zralosti mění na intenzitě. Tlustá hnědavá […]

Morbier

Charakteristika: Sýr Morbier se vyrábí řemeslnou cestou ze syrového mléka francouzského kravského plemene Montbéliarde nebo Simmental.Když při výrobě tohoto sýru neměli zemědělci dostatek mléka, napadlo je posypat sýřeninu z prvního dojení tenkou vrstvou rostlinného popela, tím ji zakonzervovat a chránit, a po dalším dojení přidat sýřeninu druhou. To je důvodem vzniku černé žilky, kterou můžeme na […]

Brie de Meaux

V rámci večere organizované na Vídeňském kongrese v roce 1815 diplomatem Talleyrandem byl Brie de Meaux korunovaný „Králem sýrů“. Díky svému úctyhodnému průměru i váze jej málokdy uvidíme celý, snad s výhradou sýrařů, kteří jej tak uchovávají na slaměné podložce. Pod svou kůrkou skrývá pružnou a bohatou hmotu krémové barvy. Brie de Meaux je kravský […]