Malostranské trhy

Manifestations

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Cuvée 70 vieilles vignes

Saint-Nectaire

farmářský Charakteristika: Chuť: Degustace:

Tomme de chèvre des Pyrénées

farmářská Charakteristika: Kulatý sýr s váhou od 2 do 3 kg, hladkou hmotou bez děr, světle žluté barvy. Chuť: Má jemnou chuť s lehkým dotykem koziny. Bude vyhovovat i těm, kteří kozí sýry nemusí.

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Comté

Le comté est un fromage à pâte pressée cuite originaire du massif du Jura, où il est également produit. Il bénéficie d’une appellation d’origine contrôlée et d’une appellation d’origine protégée. Le comté est affiné en moyenne 8 mois pour développer tous ses arômes, mais il peut être affiné pendant plusieurs années.

Malostranské trhy

Sladký Comté

Charakteristika: Comté získalo tzv. AOC – CHOP chráněné označení původu v roce 1958, tj. jako první sýr vůbec. Vyrábí se ze syrového kravského mléka z oblasti Jura.Průměr celého bochníku je 65 cm a jeho váha se pohybuje okolo 40 kg.Má lisovanou pevnou hmotu žluté barvy, která v odvislosti k zralosti mění na intenzitě. Tlustá hnědavá […]

Camembert de Normandie

Normandský Camembert je sýr, který je natolik spjat s Francií a její gastronomickou kulturou, že je skoro zbytečné jej představovat. Za své jméno vděčí vesnici Camembert v departementu Orne.Nesmíme však zaměňovat Normandský Camembert, který nese označení CHOP, s camemberty vyráběnými v Normandii, které nepodléhají stejným pravidlům produkce a jejichž kvalita se může výrazně lišit.Je to […]

À propos du Morbier

D’où vient sa fine ligne de cendres, qu’elles histoires raconte-t-on sur le Morbier…

Bleu des Causses

Le Bleu des Causses, autrefois appelé Bleu d’Aveyron, est un fromage au lait cru, thermisé ou pasteurisé et entier de vache, à pâte persillée et à croûte naturelle, dont la zone de production couvre la quasi-totalité du département de l’Aveyron et une partie des départements du Gard, de l’Hérault, du Lot et de la Lozère, en région […]