Fourme d’Ambert

Charakteristika: Sýr Fourme d’Ambert má specifický tvar, jedná se zhruba o 2 kilový válec s cca 19 cm na výšku a 13 cm na šířku, se suchou a šedou kůrkou na povrchu. Smetanově zbarvená hmota je protkaná šedomodrou plísní.

Chuť: Fourme d’Ambert je znám jako nejjemnější z modro-plísňových sýrů. Jeho pružná a měkká hmota Vám v ústech prozradí v čem tkví jeho výjimečnost.

Degustace: Ačkoli jemný, při sýrové degustaci s ním počkáme až na její závěr. Bude se hodit k polosladkým bílým vínům, jako např. k Coteaux du Layon.

Kraj :
těsto :
kůra :
mléko :
zrání :
2 mois
tuk :

Sýry s plísňovou hmotou

Sýry s plísňovou hmotou vznikají přidáním plísňové kultury (penicillium roqueforti či penicillium glaucum) v průběhu tvarování do bochníků.

Další produkty ve stejné kategorii :