Co je Fransyr

Fransýrova závist vychází z postřehu, že navzdory příznivé geografické poloze a skutečnému nadšení pro dobré věci, kultura kvalitního sýra v České republice chybí.
Fransýr z lásky k zemi a jejím obyvatelům hodlá hledat nejlepší sýry z Francie a dalších evropských zemí a podělit se o své zkušenosti a know-how, díky nimž budete žít typicky francouzským uměním života.
Protože sýr je živý produkt, který vyžaduje pro své zrání know-how (podávejte jej ve správný čas) a ze všech přítomných odrůd, znalosti vědět, jak as čím ho ochutnat, s našimi zkušenostmi a know-how, budeme buď vám poradí, pro vaše potěšení.
Pro vaše jídlo, vaše recepce s přáteli nebo vaše akce, vždy s touhou zajistit vám špičkovou kvalitu, najdete u nás sýry, které potřebujete k okamžitému ochutnávce, a to až týden po nákupu.
V dnešní době nás mnoho zákazníků, jednotlivců, odborníků (francouzské velvyslanectví, restaurace Alcron) a specializované obchody důvěřují kvalitě jejich sýrů.

Non classé

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Saint Félicien

Charakteristika: Saint-Félicien je menší sýr kulatého tvaru vážící 180 gramů. Kůrka bílé až slonovinové barvy je porostlá plísní. Chuť: Saint Félicien je smetanový a tudíž hladce měkký, mírně slaný s chutí po lískových oříšcích. Podle stupně zrání může být jemné nebo plnější chuti. Degustace: Na vyzrálosti sýru záleží, zda Saint-Félicien přijde na řadu na úvod […]

Appenzeller

extra Charakteristika: Chuť: Degustace:

Řekni sýr

Masooo! 01.05.2016

Appenzeller

L’appenzeller est une des plus grandes spécialités fromagères de Suisse. Le fromage le plus corsé de Suisse est fabriqué depuis 700 ans à la main selon une tradition ancienne. Les douces collines situées entre le lac de Constance et le massif du Säntis, recouvertes de pâturages sains et généreux offrent les conditions optimales à la […]

Camembert de Normandie

Normandský Camembert je sýr, který je natolik spjat s Francií a její gastronomickou kulturou, že je skoro zbytečné jej představovat. Za své jméno vděčí vesnici Camembert v departementu Orne.Nesmíme však zaměňovat Normandský Camembert, který nese označení CHOP, s camemberty vyráběnými v Normandii, které nepodléhají stejným pravidlům produkce a jejichž kvalita se může výrazně lišit.Je to […]

Chèvre des crémiers

Charakteristika: Sýr Chèvre des crémiers má vzezření jedno kilového šestiúhelníku. Chuť: Díky svému smetanovému charakteru, nabízí mléčně lehkou a svěží chuť s jemným a dlouhým nádechem koziny. Hmota smetanové barvy se rozplývá na jazyku. Degustace: Díky své lehkosti se hodí na úvod sýrové degustace a stejně jako většina kozích sýrů se bude skvěle snoubit se […]

Brie de Meaux

V rámci večere organizované na Vídeňském kongrese v roce 1815 diplomatem Talleyrandem byl Brie de Meaux korunovaný „Králem sýrů“. Díky svému úctyhodnému průměru i váze jej málokdy uvidíme celý, snad s výhradou sýrařů, kteří jej tak uchovávají na slaměné podložce. Pod svou kůrkou skrývá pružnou a bohatou hmotu krémové barvy. Brie de Meaux je kravský […]

Comté

Le comté est un fromage à pâte pressée cuite originaire du massif du Jura, où il est également produit. Il bénéficie d’une appellation d’origine contrôlée et d’une appellation d’origine protégée. Le comté est affiné en moyenne 8 mois pour développer tous ses arômes, mais il peut être affiné pendant plusieurs années.

Chabichou

 le Chabichou du Poitou a la forme caractéristique d’un petit tronc de cône dit bonde. Son aire de production recouvre une zone limitée correspondant au Haut-Poitou calcaire. Doux et crémeux lorsqu’il est jeune, le Chabichou du Poitou développe ses arômes et sa pâte devient cassante si l’affinage est prolongé. D’Appellation d’Origine Protégée ce fromage serait millénaire […]