Brie de Meaux

V rámci večere organizované na Vídeňském kongrese v roce 1815 diplomatem Talleyrandem byl Brie de Meaux korunovaný „Králem sýrů“. Díky svému úctyhodnému průměru i váze jej málokdy uvidíme celý, snad s výhradou sýrařů, kteří jej tak uchovávají na slaměné podložce. Pod svou kůrkou skrývá pružnou a bohatou hmotu krémové barvy.

Brie de Meaux je kravský sýr, jehož označení je obchodně chráněno CHOP od roku 1980. Vyrábí se na travnatých pláních oblasti Brie až po řeku Mázu. Pojmenování je odvozeno od kraje Brie a francouzského města Meaux.


Kraj :
těsto :
kůra :
mléko :
zrání :
tuk :
85,-/100g

Sýry s bílou plísní na povrchu

Sýry s měkkou hmotou nazýváme takové sýry, které během výroby nepodléhají ani zahřívání, ani lisování. Zráním se jejich hmota zjemňuje, až rozplývá.

Autres produits de la même catégorie :