Bleu des Causses

Le Bleu des Causses, autrefois appelé Bleu d’Aveyron, est un fromage au lait cru, thermisé ou pasteurisé et entier de vache, à pâte persillée et à croûte naturelle, dont la zone de production couvre la quasi-totalité du département de l’Aveyron et une partie des départements du Gard, de l’Hérault, du Lot et de la Lozère, en région Occitanie.

En bouche, le Bleu des Causses a un goût franc et savoureux, avec des arômes caractéristiques de bleu. Il peut présenter une légère amertume sans piquant excessif ni excès de sel.

Le Bleu des Causses est affiné dans des caves d’affinages naturelles creusées dans des éboulis calcaires, exposées au Nord et parcourues de courants d’air frais et humide, permettant le développement du Bleu.

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

O’thentique

Grana Padano

Charakteristika: Bochník sýru Grana Padano měří 18 až 25 cm, má průměr od 35 do 45 cm a váha se pohybuje mezi 24 a 40 kilogramy. Degustace: Oceníme ho samozřejmě jako ingredienci při vaření nebo strouhaný s těstovinami připravenými po italském způsobu.

Svatováclavská fondue

Před úspěchem fondue na Valentýna jsme se rozhodli uspořádat další fondue den předtím. Samozřejmě, nezapomeňte si rezervovat…

Morbier

Charakteristika: Sýr Morbier se vyrábí řemeslnou cestou ze syrového mléka francouzského kravského plemene Montbéliarde nebo Simmental.Když při výrobě tohoto sýru neměli zemědělci dostatek mléka, napadlo je posypat sýřeninu z prvního dojení tenkou vrstvou rostlinného popela, tím ji zakonzervovat a chránit, a po dalším dojení přidat sýřeninu druhou. To je důvodem vzniku černé žilky, kterou můžeme na […]

Degustace červených vín a párování se sýry

Párování červených vín se sýry je tak trochu alchymie. Když ale víte, jak na to, jen stěží najdete lepší kombinaci pro podzimní nebo zimní večer. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Párování sýrů a vína

Naučíme vás, jak ke každému vínu najít dokonale padnoucí sýr. Těšit se můžete na přednášku, 9 druhů sýrů a 6 druhů vín. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Moliterno al tartufo

Le Pecorino est un des plus vieux fromages italiens, on dit qu’il était déjà connu il y a plus de 2000 ans. Son histoire commence ainsi aux alentours de Rome et particulièrement dans la région du Lazio où la plupart des bergers y vivaient. C’est à partir du lait des brebis des bergers qu’est né […]

Poslední fondue sezóny

Přicházejí krásné dny… Přijďte se k nám připojit na lahodný večer a vychutnejte si poslední raclette sezóny, dokud nám to počasí dovolí. Prosím, proveďte rezervaci.

Parmigiano Reggiano

di Vacche Rosse Charakteristika: Bochník sýru Parmesan je vysoký 18 až 25 cm, má průměr od 35 do 45 cm a váží 20 až 40 kilogramů. Je vyráběný z mléka zvláštní rasy červených krav, které mu propůjčuje slámovou barvu. Chuť: Mléku červených krav vděčí Parmesan také za svou ovocnou a intenzivní, ačkoli jemnou a značně […]

Sýr máme v DNA

Víkend 25.10.2019