Saint Félicien

Charakteristika: Saint-Félicien je menší sýr kulatého tvaru vážící 180 gramů. Kůrka bílé až slonovinové barvy je porostlá plísní.

Chuť: Saint Félicien je smetanový a tudíž hladce měkký, mírně slaný s chutí po lískových oříšcích. Podle stupně zrání může být jemné nebo plnější chuti.

Degustace: Na vyzrálosti sýru záleží, zda Saint-Félicien přijde na řadu na úvod nebo závěr sýrové degustace. Neuděláme však chybu, když jej doprovodíme červeným ovocným vínem typu Brouilly.

Kraj :
těsto :
kůra :
mléko :
zrání :
4 à 6 semaines
tuk :

Sýry s bílou plísní na povrchu

Sýry s měkkou hmotou nazýváme takové sýry, které během výroby nepodléhají ani zahřívání, ani lisování. Zráním se jejich hmota zjemňuje, až rozplývá.

Další produkty ve stejné kategorii :